• امروز : شنبه, ۱۴ تیر , ۱۴۰۴
  • برابر با : Saturday - 5 July - 2025
کل 795 امروز 0
2
رئیس‌کل بانک مرکزی در دیدار هلدینگ‌های پتروشیمی اعلام کرد:

عرضه ارز هلدینگ‌های پتروشیمی به بازار ارز تجاری از هفته آینده

  • کد خبر : 1673
  • ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۵
عرضه ارز هلدینگ‌های پتروشیمی به بازار ارز تجاری از هفته آینده
رئیس‌کل بانک مرکزی با اشاره به عرضه ارز هلدینگ‌های پتروشیمی به بازار ارز تجاری از هفته آینده، گفت: همه فعالان اقتصادی کشور با پیش‌بینی‌پذیر شدن نرخ ارز در بازار ارز تجاری منتفع خواهند شد.

به گزارش پایگاه خبری کافه پول، به نقل از بانک مرکزی، محمدرضا فرزین در جلسه هماهنگی با هلدینگ‌های پتروشیمی، ضمن تقدیر از همکاری مطلوب صنعت پتروشیمی در عمل به تعهدات خود و بازگرداندن ارز به چرخه اقتصاد کشور با تأکید بر اینکه همه فعالان اقتصادی کشور با پیش‌بینی‌پذیر شدن نرخ ارز در بازار ارز تجاری که کشف نرخ در آن بر مبنای عرضه و تقاضای و توافق خواهد بود منتفع خواهند شد از ورود هلدینگ‌های پتروشیمی در بازار ارز تجاری از هفته آینده خبر داد.

رئیس‌کل بانک مرکزی با اشاره به ویژگی‌های سامانه ارز تجاری، گفت: هم اکنون با راه‌اندازی سامانه ارز تجاری به سمتی سوق پیدا می‌کنیم که تقریباً روزانه تسویه معاملات ریالی در مرکز مبادله ارز و طلای ایران نزدیک به ۲۰ همت خواهد بود. حجم معاملات و نوع فعالیت مرکز مذکور در زمینه ارز و طلا، نشان‌دهنده تأثیرگذاری و وسعت فعالیت این مرکز در صنعت مالی کشور است.

فرزین ادامه داد: فعالیت سامانه ارز تجاری به‌گونه‌ای است که نه‌تنها نهاد سیاست‌گذار از تأمین نیازهای ارزی کشور در نظامی کارا و مبتنی بر بازار اطمینان حاصل می‌کند، بلکه عرضه‌کنندگان نیز می‌توانند باعرضه ارز صنعت خود نسبت به تأمین مالی و نیازهای توسعه‌ای خود را اقدام کنند. علاوه بر این نرخی شکل خواهد گرفت که به نفع متقاضی و عرضه‌کننده است و رانت و انتفاعی متوجه دلالان و واسطه‌ها نخواهد بود.

رئیس‌کل بانک مرکزی تأکید کرد: به دنبال به‌حداقل‌رساندن حجم معاملات ارزی در بازارهای غیررسمی هستیم و می‌خواهیم تمام معاملات قانونی و نیازهای تجاری و خدماتی تجار و بازرگانان و مردم در این بازار تأمین شود.

تأمین تمامی نیازهای رسمی در بازار ارز تجاری

وی افزود: انتقال تمام نیازهای رسمی کشور به بازار ارز تجاری ممکن است و البته هدف ما این است که نرخ بازار ارز تجاری، نرخ ارز کشور باشد. امری که سال‌ها در کشور محقق نشده است. بر اساس برآوردها، به واسطه راه‌اندازی سامانه ارز تجاری، نزدیک به ۷۰ یا ۸۰ میلیارد دلار در این بازار معامله انجام خواهد شد. در این زمینه نیز با نگاهی به حجم معاملات سال گذشته در می‌یابیم که ۶۵ میلیارد دلار در بازار نیما معامله شده است. از این منظر و باتوجه‌به حجم معاملات این نرخ باید مبنای بازار ارز کشور باشد و به بازارها علامت‌دهی کند.

فرزین با بیان اینکه علامت‌دهی نرخ برای بانک مرکزی حائز اهمیت است، عنوان کرد: به دنبال آن هستیم نرخی که در بازار ارز تجاری شکل می‌گیرد به سایر بازارها علامت‌دهی کند. پیش‌ازاین نیز نرخ بازار نیما به بازار کالا علامت می‌داد، اما به بازار دارایی علامت‌دهی نمی‌کرد، لذا امیدواریم در آینده بازار دارایی نیز علامت‌دهی کند و بتوانیم یک بازار تنظیم شده و تحت‌نظر بانک مرکزی را داشته باشیم که علامت‌دهی لازم را به سایر بازارها داشته باشد.

انتشار اوراق ارزی در مرکزی مبادله

فرزین با اشاره به کارکرد مرکز مبادله ارز و طلای ایران، به‌عنوان محلی برای تأمین نیازهای فعالان اقتصادی کشور، گفت: در حال حاضر، در این بازار نرخ (SPOT) است، اما امیدواریم در آینده به سمت نرخ فوروارد حرکت کنیم و بازار فوروارد را راه‌اندازی می‌کنیم. علاوه‌برآن بازار اوراق ارزی راه‌اندازی شده است و بیشتر اوراقی نیز که به فروش رفته، مرتبط با صنعت پتروشیمی بوده است.

لینک کوتاه : http://cafepoul.ir/?p=1673

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.